Kingspan TEK Bouwsysteem

Bouwen voor en aan de toekomst met nieuwe ideeën en nieuwe (bestaande) materialen. De bouw verandert in een snel tempo. Niet alleen de kijk op de manier van bouwen is anders, ook de keuze voor de toe te passen materialen verandert. De aangescherpte regelgeving zorgt ervoor dat in de bouw we steeds meer zoeken naar nieuwe materialen die bijdragen aan een betere prestatie van een gebouw. Hoge isolatiewaarden, luchtdichte details en koudebrugarm bouwen zijn hier goede voorbeelden van. DRZM is Bouwpartner van het Kingspan TEK Bouwsysteem dat bestaat uit een hoogwaardig bouwsysteem dat bestaat. geïsoleerde constructiepanelen voor wanden en daken. Door toepassing van dit casco SIP bouwsysteem wordt een optimale energieprestatie geleverd met een duurzaam en milieuvriendelijk karakter.

Hoge isolatiewaarden
DRZM is Bouwpartner van het Kingspan TEK Bouwsysteem en levert hiermee de perfecte basisoplossing voor energiezuinig of energieneutraal bouwen. Door de hoge isolatiewaarden en de mogelijkheid tot koudebrugarm en luchtdicht bouwen hebben woningen gebouwd met het SIP bouwsysteem een extreem laag energieverbruik.

 • Leverbaar in Rc-waarde 5,00 (dikte 142 mm) en 7,0 (dikte 172 mm)
 • Goede luchtdichtheid en minder koudebruggen
 • Uniek geïsoleerd verbindingssysteem

Slank bouwen
Beter isoleren betekent vaak dikkere isolatielagen op elkaar met als gevolg “dikkere wanden en problemen met de bouwfysica”. In HSB traditioneel zal je lucht en dampdicht moeten bouwen om bouwfysisch goed uit te komen. Het Kingspan TEK bouwsysteem zorgt voor een optimale isolatie waarde in een dunne schil waarbij we luchtdicht dampopen kunnen bouwen. De isolatie waarde van Rd5.0 (142mm) en Rd7.0 (172mm) kan moeiteloos worden behaald in een slanke opbouw  waardoor er vloeroppervlakte wordt gewonnen. Het is een slanke bouwoplossing die op elke onder constructie toegepast kan worden.

 • Meer m2 vloeroppervlakte
 • Minder gewicht
 • Meer ontwerpvrijheid
 • Luchtdicht dampopen bouwen

Snel bouwen
Met het Kingspan TEK Bouwsysteem bouwt u sneller en efficiënter dan traditioneel. In de voorbereiding wordt het casco gereed gemaakt om als bouwpakket op de bestemming in elkaar te zetten zijn oplevertijden makkelijker te behalen. Door de nauwkeurige dimensionering en industriële productie worden faalkosten voorkomen.

 • Casco staat in enkele dagen
 • Aannemer kan zowel binnen als buiten aan de slag
 • Op maat geleverd

Duurzaamheid
Het Kingspan TEK Bouwsysteem scoort hoog op het gebied van milieuvriendelijk bouwen, inclusief verantwoord grondstofgebruik en een gunstige Product Levens Analyse. Zo zijn de OSB platen PEFC gecertificeerd en wordt de vezelvrije isolatiekern geproduceerd met een nul-ODP (Ozone Depletion Potential) blaasmiddel.

 • Minder energieverbruik door een hoge isolatiewaarde
 • Géén afval op de bouwplaats
 • Blijvend thermisch rendement

Het Kingspan TEK bouwsysteem is het nieuwe Houtskelet Bouw Systeem 2.0 voor de toekomst. Door middel van een SIP (Structural insulated panel) systeem kan je via elementen goed geïsoleerd en luchtdicht bouwen. Door de huidige isolatie-eisen is het van belang dat je luchtdicht kan bouwen om het binnenklimaat goed te kunnen beheersen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren